Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Tv-personality' geeft anatomische les

MAARSSEN - Donderdag 22 juni aanstaande om 15.30 uur opent het Utrechtse Universiteitsmuseum de expositie Bodybeeld – het menselijk lichaam ontleed. Tijdens de opening treedt ‘tv-personality’ Marijke Helwegen op als levend anatomisch model.Tijdens Bodybeeld leren de bezoekers hun eigen lichaam kennen aan de hand van historische anatomische modellen en preparaten. De zeldzame wasmodellen van Petrus Koning uit het begin van de negentiende eeuw spelen hierbij een hoofdrol. Deze modellen, afkomstig uit de collectie van het UMC Utrecht, zijn de enige in hun soort in Nederland. De restauratie ervan vormt de aanleiding voor het organiseren van Bodybeeld.
 


Practica
Ook laat de tentoonstelling aan de hand van moderne kunststofmodellen en scans zien hoe spieren, organen, weefsels en botten het lichaam vormen. Bezoekers kunnen zelf aan de slag bij een aantal ‘practica’. Lukt het bijvoorbeeld om de losse ingewanden van een torso in elkaar te zetten? Door een stereoscoop of een microscoop worden de veelal verborgen details van het lichaam zichtbaar. En met een speciale camera wordt de binnenkant van een knie bestudeerd.
 


Mei 2007

De expositie is van 23 juni 2006 tot en met 6 mei 2007 te zien in het Universiteitsmuseum in Utrecht.
 Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.