Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verbandonderzoek wint Amerikaanse prijs

MAARSSEN - Het MOKUM-trial, een Amsterdams onderzoek naar verbandmaterialen, heeft in Amerika twee prijzen gewonnen. Het onderzoek is gepresenteerd op het Amerikaans Wond Congres in Texas en viel goed in de smaak.

Verpleegkundig onderzoeker Hester Vermeulen en epidemioloog Dirk Ubbink van het AMC kregen voor hun onderzoek de Young Investigators Award en een prijs voor Best Abstract.
 
Chirurgische wonden
Zij vergeleken voor hun onderzoek klassieke en moderne verbandmaterialen bij chirurgische patiënten met open wonden. Het onderzoek staat bekend als het MOKUM-trial en is een van de weinige vergelijkende onderzoeken die in ons land is gedaan. 
 
Korte metten
Het MOKUM-trial kwam in maart dit jaar in het nieuws, omdat uit het onderzoek bleek dat  moderne verbandmaterialen niet veel beter zijn dan klassieke verbanden. Na vier jaar onderzoek maakten Vermeulen en Ubbink korte metten met het idee dat modern wondverband voor minder pijn zorgt en een snelle genezing bevordert.
 

Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.