Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige Erasmus MC wint EADV-Award

UTRECHT - Hanneke Hortensius, verpleegkundig specialist diabetes in het Erasmus MC te Rotterdam heeft de EADV Award 2005 gewonnen. De award is bedoeld voor diabetes- verpleegkundigen die een actieve bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de diabeteszorg in Nederland.
Verpleegkundige Erasmus MC wint EADV-Award

"De afgelopen jaren heeft Hanneke een voortrekkersrol gespeeld bij de ontwikkeling van de diabeteszorg in de regio Rijnmond", zo oordeelde de Award-commissie. Volgens de commissie heeft Hortensius met tal van activiteiten de aandacht getrokken. Zo heeft zij binnen het Erasmus MC een diabetesteam gerealiseerd. Haar grote bijdrage aan de 'gezamenlijk medische of verpleegkundige afspraak' is de belangrijkste een factor voor de voordracht voor de EADV-Award. Deze afspraak betreft een gezamelijk consult voor zes tot twaalf mensen met diabetes met een arts of een diabetesverpleegkundige, in plaats van individueel.

Onverwacht
In een eerste reactie zegt Hanneke Hortensius dat dit EADV-eerbetoon voor haar volkomen onverwacht komt: "Ik heb er echt niets van gemerkt dat mijn collega's bezig waren mij voor te dragen. Hoewel ik dan misschien de voortrekker mag zijn, beschouw ik de prijs toch ook als een waardering voor ons hele diabetesteam."

Nominatie
Omdat Hanneke Hortensius als enige volledig voldoet aan de criteria voor deze Award, is er dit jaar slechts één nominatie. Dit betekent dat zij de EADV-Award 2005 ook daadwerkelijk heeft gewonnen en zich daarmee 'diabetesverpleegkundige van het jaar' mag noemen. De prestigieuze EADV-Award wordt tijdens het grote EADV-symposium op 24 november 2006 uitgereikt.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.