Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

WKZ opent sprookjestuin voor kinderen

UTRECHT - Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht heeft een nieuwe tuin. Deze wordt op woensdagmiddag 28 juni 2006 geopend. Kinderen uit het WKZ zullen de tuin op sprookjesachtige wijze in gebruiknemen.
WKZ opent sprookjestuin voor kinderen


De WKZ-tuin is ontworpen door Loek Copijn. De tuin bestaat uit de binnentuin en de voortuin van het kinderziekenhuis. De binnentuin heeft een avontuurlijk, sprookjesachtig karakter. Kinderen worden uitgenodigd de tuin in te gaan en te ontdekken. In de toekomst komt er nog een dierenverblijf en een speelhuisje. De voortuin is een vriendelijke, groene tuin met een lindelaantje van blokvormige lindebomen. De wandelaar kan kiezen uit de zon- of schaduwzijde, uit een overdekte wandeling dan wel onder de blote hemel.

Frisse neus
De tuin is er voor de 40.000 kinderen die jaarlijks met hun familie het WKZ bezoeken. Zij kunnen hier spelen, wandelen en tussen de behandelingen door een frisse neus halen.

Recital
Tijdens de opening is er een concert van de jonge pianiste Daria van den Bercken. Zij heeft speciaal voor de opening van de WKZ-tuin een recital samengesteld.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.