Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wel indicatie maar te weinig zorg

DEN HAAG - Verpleeghuispatiënten krijgen bijna vier uur minder zorg per week dan waarvoor ze volgens het indicatieorgaan CIZ geïndiceerd zijn.
Wel indicatie maar te weinig zorg

 
Om dit recht te trekken moet staatssecretaris Clémence Ross-van Dorp (Volksgezondheid) 248 miljoen euro extra uittrekken. Dat blijkt uit een rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit in oprichting (NZa i.o.) dat gisteren is gepresenteerd. Staatssecretaris Ross ziet in dat extra geld nodig is maar wil het rapport eerst goed bestuderen, voordat ze een bedrag aan minister Gerrit Zalm (Financiën) voorlegt.
 
Arcares
De koepelorganisatie van verpleeghuizen Arcares ziet in het rapport 'eindelijk' erkenning van het probleem waar de organisatie al jaren op wijst: verpleeghuizen krijgen te weinig geld van de overheid om de patiënten verantwoord te verzorgen. Volgens Arcares is het onmogelijk nog efficiënter te werken na alle bezuinigingen.
 
Verschillen in zorgbehoefte
De staatssecretaris zal bij de verdeling van het geld rekening houden met regionale verschillen in zorgbehoefte, tussen patiënten met een geestelijke en lichamelijke ziekte en het feit dat mensen die erg ziek zijn meer zorg nodig hebben dan mensen die minder ernstig ziek zijn.
 
 
Meer over ouderenzorg? Nursing bedient je op je wenken.
 

Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.