Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuisafdelingen dicht door legionella

EMMELOORD - Drie afdelingen van het Dokter J.H. Jansenziekenhuis in Emmeloord zijn woensdag gesloten, omdat er legionella is aangetroffen. Dat maakte het ziekenhuisbestuur bekend. De bacterie werd ontdekt in een douche in een personeelsruimte. Niemand is in aanraking geweest met de bacterie, omdat de douche niet is gebruikt. 

Voorzorg
De besmetting kwam aan het licht bij een routinecontrole. Het waterleidingnetwerk wordt volgens het protocol gereinigd. Uit voorzorg zijn de afdelingen die zijn aangesloten op hetzelfde netwerk gesloten, tot donderdagmiddag. Het gaat daarbij om het dagbehandelcentrum en de poliklinieken urologie en reumatologie. Afspraken hoefden niet worden afgezegd, omdat de afdelingen tijdelijk elders in het ziekenhuis zijn ondergebracht of door de vakantieperiode geen afspraken hadden staan.redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.