Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorginstellingen genomineerd voor OVDB-prijs

UTRECHT – Zorginstelling Vivent in Den Bosch en het UMC Groningen zijn genomineerd voor de titel Beste OVDB leerbedrijf 2006. Dat heeft de jury van de OVDB (kenniscentrum voor leren in de praktijk) bekend gemaakt.
 
 

Naar het oordeel van de jury onderscheiden de genomineerde leerbedrijven zich in hun branche op een bijzondere manier met eigen initiatieven en de wijze waarop het opleidingstraject is geïntegreerd in de bedrijfsvoering. In de tweede ronde zal een externe jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, werknemers en de OVDB, de winnaar kiezen die zich dan Beste OVDB leerbedrijf 2006 mag noemen.
 
Winnaar
Tijdens het jaarlijkse OVDB-congres op 3 oktober 2006, wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar dingt vervolgens mee naar de prijs Beste leerbedrijf Innovatief praktijkleren, georganiseerd door Colo, het overkoepelende orgaan van alle kenniscentra. Aan deze jaarlijks terugkerende verkiezing doen de winnaars uit alle opleidingssectoren mee.
 
Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Zij is actief voor ruim 32.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen. De OVDB kiest jaarlijks uit haar sectoren het Beste OVDB leerbedrijf van het jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het bedrijf voldoen aan verschillende criteria op het gebied van praktijkleren. De prijs voor Beste Leerbedrijf heeft het Ministerie van OCW in 1996 voor het eerst ingesteld om het leren in de praktijk te stimuleren en onder de aandacht te brengen.
 
 
Bekijk ook de andere genomineerden.

 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.