Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Beroepsorganisaties waarschuwen tegen hitte

RIJSWIJK - Beroepsorganisaties van thuiszorgpersoneel, wijkverpleegkundigen en verpleegkundigen waarschuwen hun achterban extra alert te zijn op de gevaren van de hitte voor hun patiënten. 
Beroepsorganisaties waarschuwen tegen hitte


Ze moeten er extra goed op letten dat hun cliënten genoeg drinken, uit de zon blijven, en zich luchtig kleden. Ook moet zo nodig hulp van familie, buren of vrienden worden ingeschakeld om ervoor te zorgen dat de thuiswonende ouderen en zieken goed verzorgd zijn tijdens de hittegolf. De organisaties hebben dat hun achterban donderdag laten weten.

Zelf maatregelen
Veel ouderen of zieken die zelfstandig wonen, krijgen immers maar een korte periode hulp per dag. De rest van de dag staan ze er alleen voor. De Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), Sting en de Landelijke vereniging Wijkverpleegkundigen (LVW) zijn bang dat sommige cliënten niet het besef hebben zelf maatregelen te nemen tegen de hitte.
Meer informatie over verplegen tijden een hittegolf:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.