Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

CAO Ziekenhuizen definitief rond

UTRECHT - De cao Ziekenhuizen is officieel rond. Vorige week woensdag is deze getekend door de vakorganisaties ABVAKABO FNV, NU91, De Unie Zorg en Welzijn, FBZ, CNV Publieke zaak en de werkgevers, georganiseerd in de NVZ.
CAO Ziekenhuizen definitief rond

 
Er is na goedkeuring van de vakbondsleden op het principeakkoord lang gesteggeld over de interpretatie, maar nu is de cao eindelijk ook officieel rond gekomen. De cao gaat in per 1 januari 2006 en loopt af op 1 februari 2008.
 
Instemmen
De onderhandelingen waren al op 7 april afgerond. De tijd daarna hebben de bonden hun leden geraadpleegd en gevraagd of zij konden instemmen met de resultaten. Alle leden van bonden hebben ingestemd op het akkoord dat was overeengekomen. Na deze ledenraadpleging leek niets meer in de weg te staan om de overeenkomst te tekenen, maar over de teksten die uiteindelijk in het boekje worden afgedrukt is nog veel heen en weer gepraat.
 
Wijzigingen
Over een enkel punt zal de interpretatie-commissie nog bij elkaar komen. De uitslag van de interpretatie-commissie zal niet leiden tot wijzingen in de teksten van de cao.
 
Levensloop
Met de voorbereidingen voor het uitbetalen van de lonen en de werkgeversbijdrage levensloop wordt nu ook begonnen. De bonden verwachten dat ziekenhuismedewerkers in augustus de 1,75% met terugwerkende kracht vanaf 1 april 2006 gestort krijgen, en de 0,5% met terugwerkende kracht vanaf 1 juni 2006.
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.