Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Doden door hittegolf in Europa

PARIJS - Door het warme weer in grote delen van Europa zijn gisteren zeker vijf mensen om het leven gekomen. In de zuidelijke Franse havenstad Bordeaux, waar de temperatuur opliep tot 38 graden Celsius, bezweken een 85-jarige man en een vrouw van 81, meldden de autoriteiten.

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen vielen twee doden. De wandeltocht is afgelast. In het Spaanse Orense, in de noordwestelijke regio Galicië, stierf een 44-jarige bouwvakker door de hitte. De man was op de steigers onwel geworden en was met zware hartstoornissen en ademhalingsproblemen in het ziekenhuis opgenomen waar hij later overleed.

Stroomverbruik

Spanje zucht momenteel onder een drukkende hitte van soms meer dan 40 graden Celsius. Het stroomverbruik in Spanje heeft maandag een dagrecord bereikt. Door de hoge temperaturen was de inzet van vooral luchtkoelinstallaties zo groot dat er uiteindelijk 40.730 megawatt werd afgenomen. Dat was 4,5 procent hoger dan het vorige record, dat op 11 juli werd gevestigd.

Brits hitterecord

In Groot-Brittannië wordt woensdag mogelijk het hitterecord van 38,5 graden Celsius, dat in in augustus 2003 werd gemeten in Kent, gebroken. Dat meldde de Britse weerdienst. In het zuidwesten van Engeland reikten de thermometers dinsdag al tot 34 graden.

Metro

In de Londense ondergrondse zijn temperaturen van 40 graden Celsius gemeten. In de Noord-Engelse stad Newcastle moest maandag een busstation geëvacueerd worden omdat door de hitte het glazen dak was gesprongen, meldde Britse media dinsdag.Meer informatie over verplegen en verzorgen bij een hittegolf:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.