Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kinderdiabetesteam lanceert dvd

EMMELOORD/LELYSTAD - Het kinderdiabetesteam van de IJsselmeerziekenhuizen heeft afgelopen vrijdag een dvd over kinderdiabetes gepresenteerd.
Kinderdiabetesteam lanceert dvd

De dvd is afgestemd op de leefwereld van kinderen en jongeren met diabetes mellitus. Diabetesverpleegkundigen en kinderen met diabetes hebben de dvd gezamelijk ontwikkeld.De kinderdiabetesverpleegkundigen van de IJsselmeerziekenhuizen weten door hun jarenlange ervaring met kinderen met diabetes, wat deze doelgroep wil en moet weten. Om deze kennis over te dragen aan de patiëntengroep, hebben ze een dvd ontwikkeld voor kinderen en jongeren met diabetes. De dvd is afgestemd op de informatiebehoefte van kinderen.Snoepen

Vragen die de dvd beantwoord zijn: mag ik snoepen als een kind uit m’n klas trakteert? Welke sport kan ik doen? Doet prikken pijn? Wat moet ik aan m’n juf vertellen? Vragen waar kinderen en jongeren met diabetes mee te maken krijgen.Ervaringsverhalen

De dvd is zo ingedeeld dat kinderen kunnen per deelonderwerp informatie en instructies kunnen vinden. Daarnaast bevat de dvd ervaringsverhalen. Op dit moment is de dvd nog bedoeld voor kinderen en jongeren met diabetes die onder behandeling zijn in de IJsselmeerziekenhuizen. Afhankelijk van de behoefte, kan de dvd ook breder worden verspreid.


 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.