Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

LESA Diabetes mellitus verschenen

UTRECHT - Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) heeft een Landelijke Eerstelijns Samenwerking Afspraak (LESA) Diabetes Mellitus type 2 uitgebracht. Dat laat het NHG weten op haar site.
LESA Diabetes mellitus verschenen


De samenwerkingsafspraak is ontwikkelt vanwege het grote aantal disciplines dat bij de zorg aan patiënten met diabetes mellitus betrokken is. Afstemming over het te volgen beleid bij diabetes is daarom cruciaal, volgens de NHG .


Beleid
De LESA Diabetes Mellitus type 2 geeft de hoofdlijnen van het beleid van de betrokken disciplines weer. Alle onderdelen van zorg aan de patiëntengroep met diabetes komen aan bod, zoals voorlichting, voeding, bewegen, mond-en voetzorg en dagelijkse activiteiten. Ze komen terug in de adviezen voor de vertaling van deze ruwe samenwerkingsafspraken naar concrete regionale afspraken.


EADV

Het NHG heeft deze LESA ontwikkeld in samenwerking met tien andere beroepsorganisaties, waaronder de Eerste Associatie van Diabetes Verpleegkundigen (EADV) .


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.