Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw MS-middel beperkt aantal aanvallen

NIEUWEGEIN - Een nieuw middel voor behandeling van multiple sclerose (MS) vermindert het aantal aanvallen met 68 procent. Het middel, Tysabri (stofnaam: natalizumab) is vanaf augustus in Nederland beschikbaar.

Tysabri is bestemd voor patiënten bij wie de ziekte zich in ernstige mate openbaart of die ondanks de behandeling met andere middelen (interferonen) veel last houden van aanvallen. Het nieuwe middel vertraagt verdergaande invaliditeit van de patiënt, maar biedt geen genezing.
 
Infuus
Volgens neuroloog S. Frequin van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein werkt het middel beter dan interferon, dat het aantal aanvallen met een derde terugbrengt. Bovendien moeten patiënten slechts een keer in de vier weken via een infuus worden behandeld. Bij de bestaande therapie dient de patiënt regelmatig zichzelf een injectie geven.
 

Lees meer over Multiple Sclerose

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.