Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderhandelingen CAO V&V toch van start

UTRECHT - Het heeft even geduurd, maar de onderhandelingen voor een nieuwe cao V&V zijn vorige week begonnen. Het is de eerste poging tot onderhandelingen sinds begin dit jaar.

 
Vakbond ABVAKABO FNV stuitte eerder op verzet bij de werkgeversorganisatie voor de Verpleging en Verzorging, Arcares, omdat deze prioriteit gaf aan een fusie met Z-Org, werkgeversorganisatie voor de thuiszorg.
 
Ongewenst
De werkgevers reageerden donderdag 29 juni op bijna elk voorstel van de bonden deze onbespreekbaar waren, omdat ze het verschil in arbeidsvoorwaarden volgens de cao Thuiszorg vergroten en dat achten zij ongewenst. De werkgevers willen dit najaar onderhandelingen voeren over de harmonisatie van de cao V&V en de cao Thuiszorg, en nu niet vooruitlopen op die onderhandelingen.
 
Eisen
ABVAKABO FNV en de andere vakbonden hebben 2,0% loonsverhoging geeist vanaf 1 januari 2006. De werkgevers hebben in reactie daarop aangegeven dat zij de cao-afspraak die in 2005 voor de werknemers in de Thuiszorg is gemaakt, namelijk een loonsverhoging per 1 juni 2006 van 1,0%, in gedachten hebben. Voor ABVAKABO-bestuurder Pim van Loon is een nieuwe cao 2006 met die uitkomst onbespreekbaar.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.