Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ross onderzoekt wachtlijsten thuiszorg

DEN HAAG - Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid gaat onderzoeken hoe het komt dat een aantal organisaties voor thuiszorg in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland plotseling te weinig geld heeft om hun cliënten te helpen. De staatssecretaris schrijft dat in een brief die ze vrijdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. 
Ross onderzoekt wachtlijsten thuiszorg


Diverse organisaties voor thuiszorg hebben kort geleden een patiëntenstop afgekondigd. Ze zeiden de laatste tijd zoveel verzoeken voor thuiszorg te hebben gekregen dat er geen geld meer is voor nieuwe gevallen.


Groeiende vraag

VWS is verbaasd over deze plotselinge groei in de vraag naar thuiszorg. Uit eerdere rapportages bleek er afgelopen winter nog niets aan de hand te zijn. Ook blijkt dat er op de rekening van administratiekantoren niet meer eigen bijdragen binnen zijn gekomen. De meeste gebruikers van thuiszorg moeten voor de hulp een eigen bijdrage aan de overheid betalen. Bovendien zijn, volgens ambtenaren, de budgetten de laatste tijd meer gestegen dan er ouderen bij zijn gekomen.


Slaatje

Ambtenaren houden er rekening mee dat thuiszorgorganisaties een slaatje proberen te slaan uit de komende verkiezingen door de problemen groter te maken dan ze in werkelijkheid zouden zijn.


Agnes Kant

De staatssecretaris wil midden augustus weten wat er precies aan de hand is. Tweede Kamerlid Agnes Kant van de SP vindt dit veel te laat. Ze kondigt aan op internet een meldpunt voor problemen in de thuiszorg te beginnen en wil maandag een Kamerdebat met Ross. Daar dreigde ze begin deze week al mee als de staatssecretaris niet binnen een week de problemen aan zou pakken.Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.