Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Teddybeer verzacht leven Alzheimerpatiënt

LONDEN - Poppen en teddyberen zorgen ervoor dat Alzheimerpatiënten meer interactie vertonen en beter communiceren met anderen. Bovendien lijken de poppen agitatie en stress te verzachten. Dit stellen onderzoekers van het Newcastle General Hospital.
Teddybeer verzacht leven AlzheimerpatiëntAanleiding voor het onderzoek was de band die een patiënt met Alzheimer ontwikkeld had met de teddybeer van haar zoon, aldus de website van de BBC . Het blijkt dat poppen en teddyberen de patiënten gespreksstof bieden.
 
Kleinschalig
In de kleinschalige studie werden veertien bewoners van een verpleeghuis in Newcastle voorzien van een pop of een teddybeer en gedurende twaalf weken geobserveerd. De patiënten bleken beter te interacteren met het personeel en de andere bewoners.
 
Medicijnvrije benadering
'Er is eerder onderzoek gedaan naar het gebruik van speelgoed om dementerenden te helpen, omdat het een belangrijke, medicijnvrije benadering is van gedragsstoornissen bij gedementeerde bewoners,' aldus dr. Ian James. 'In deze studie hebben we het gebruik van speelgoed over een langere periode bestudeerd en onderzochten we of patiënten kozen voor een pop of een teddybeer.'
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.