Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

UMCG laat website spreken

Bezoekers van www.umcg.nl kunnen de teksten op deze website voortaan laten voorlezen. Met de voorleesfunctie wil het UMC Groningen zijn website toegankelijker maken voor mensen die moeite hebben met (Nederlands) lezen of minder goed zien.

UMCG laat website sprekenBezoekers kunnen alle soorten teksten laten voorlezen, waaronder elektronische links, pdf-bestanden en Engelstalige teksten. Hierbij kan de bezoeker een stuk tekst selecteren en alleen dat laten voorlezen. Binnenkort kan een bezoeker ook de voorleessnelheid wijzigen.Voorleesfunctie
De voorleesfunctie is te vinden onder de luidsprekerknop rechtsboven op iedere pagina van de website. Voor gebruik van de voorleesfunctie zijn geen downloads of speciale software nodig. Een webbrowser, geluidskaart en luidspreker is alles wat een bezoeker nodig heeft.Moeite
Volgens een onderzoek naar geletterdheid in twaalf westerse landen uitgevoerd onder auspiciën van de OESO, heeft dertien procent van de volwassen Nederlandse bevolking (1,5 miljoen mensen) moeite met lezen en schrijven. Dit betreft ongeveer 1 miljoen mensen van autochtone afkomst en ongeveer 500.000 mensen van allochtone afkomst.UMC Groningen

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.