Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VWS stopt subsidie V&V-beroepsorganisaties

DEN HAAG - Minster Hoogervorst van VWS heeft in een brief aan verpleegkundige en verzorgende organisaties laten weten de subsidie te stoppen. De subsidies passen niet meer in het beleid van VWS.

De Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en beroepsorganisatie voor verzorgenden Sting zullen met ingang van 1 januari 2007 geen structurele subsidie meer van VWS ontvangen. Volgens de minister waren de subsidies bedoeld om te positionering van de beroepsgroep en de kennisstructuur voor het onderbouwen van het verpleegkundig handelen te verbeteren. Uit evaluatie is gebleken, zo staat in de brief, dat deze doelen behaald zijn.Afbouwsubsidie

De subsidie zal in de komende twee jaar worden afgebouwd. De AVVV zal een afbouwsubsidie ontvangen van 6,3 miljoen euro; het LEVV ontvangt nog 3,2 miljoen euro.Projectbasis

De AVVV kan voor haar financiering terugvallen op ledencontributies. Voor het LEVV ligt dit moeilijker. Het LEVV heeft dan ook aangegeven afhankelijk te zijn van meerjaren-subsidies voor het uitvoeren van activiteiten. De organisaties kunnen nog wel subsidie aanvragen op projectbasis, voor het uitvoeren van inhoudelijke projecten. Ook kunnen de organisaties nog in beroep gaan tegen het subisdiebesluit van de minister.

Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.