Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen klagen werkgever aan in lachgaszaak

MAARSSEN - Twee verpleegkundigen gaan een rechtzaak beginnen tegen hun werkgever, het HagaZiekenhuis in Den Haag, in verband met schade die zij opliepen door lachgasgebruik. Dat heeft hun advocaat laten weten aan Nursing.
Verpleegkundigen klagen werkgever aan in lachgaszaak

 

De verpleegkundigen werkten in het HagaZiekenhuis locatie Leyenburg op de afdeling verloskunde met het middel Entonox, terwijl zij zelf net zwanger waren. Na de blootstelling aan het gas kregen beiden een kind met een aangeboren afwijking. Uit onderzoek blijkt dat blootstelling aan lachgas in het eerste trimester van de zwangerschap kan leiden tot misvormingen bij het ongeboren kind.

Dagvaarding
Advocaat Jan Willen Koeleman uit Amersfoort zal namens de verpleegkundigen, hun kinderen en echtgenoten de rechtzaak voeren. ‘Binnenkort ontvangt het HagaZiekenhuis een dagvaarding, waarna de kantonrechter zich zal buigen over de vraag of het ziekenhuis de verpleegkundigen een veilige werkplek heeft geboden en voldoende instructie heeft geboden over het gebruik van lachgas,’ aldus Koeleman.

Niet aansprakelijk

Tot op heden heeft het ziekenhuis altijd het standpunt gehanteerd dat zij niet aansprakelijk is voor de schade die de verpleegkundigen hebben geleden.

 

Interview

Nursing publiceert in haar juli/augustusnummer een interview met verpleegkundigen Annemiek Eschauzier en Veronica van den Bosch.


Meer informatie over lachgas:

Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.