Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Waterlandziekenhuis zet CAO opzij

PURMEREND - Het Waterlandziekenhuis in Purmerend wil over anderhalf jaar een eigen arbeidsvoorwaardenregeling invoeren. Het nieuwe beloningssysteem moet het personeel motiveren om langer te blijven werken, schrijft het Financieele Dagblad (FD).De bestaande CAO zal daarom sterk gewijzigd moeten worden, aldus Jacob Kamphuis, directeur personeel en ontwikkeling van het Waterlandziekenhuis. Hij wil met de nieuwe regeling inspelen op de vergrijzing, waarvoor een loopbaan van langere duur nodig is.Geen kans op overleven
Volgens de NVZ, de werkgeversorganisatie van het ziekenhuiswezen, is dit initiatief een bewijs dat de huidige CAO geen overlevingskans heeft. De organisatie wil een minder uitvoerige CAO met de ruimte voor individuele ziekenhuizen om zelf aanvullende afspraken te maken.Seniorenregeling
De werkgeversorganisatie wil ook de seniorenregeling afbouwen. Op dit moment krijgen oudere personeelsleden een volledig salaris voor 80 procent werken en hoeven zij geen onregelmatige diensten te draaien, aldus het FD.'Kortzichtig arbeidsmarktbeleid’
Bestuurder Elise Merlijn van ABVAKABO FNV vindt de voorstellen onbespreekbaar en verwijt de werkgevers ‘een kortzichtig arbeidsmarktbeleid’ te voeren. Volgens de FNV stoten zij zo kort voor de vergrijzingsgolf personeel af.Publicatiedatum: woensdag 12 juli 2006

 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.