Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AVVV nu officieel V&VN

UTRECHT -  De AVVV is niet meer, maar heeft plaatsgemaakt voor V&VN. Eén grote beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Reden voor een feestje.
AVVV nu officieel V&VN

 
Koepelorganisatie AVVV is gefuseerd met vijftien gespecialiseerde beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden. De nieuwe beroepsvereniging van zorgprofessionals is nu de stem van 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland.
 
Goede beroepsuitoefening
Door de vergrijzing en door de kostenstijging van de gezondheidszorg komt de kwaliteit van zorg onder druk te staan. Eén stem vanuit verpleegkundigen en verzorgenden is van belang om samen te zorgen dat het vak mooi blijft en zich verder ontwikkelt. Voorzitter Marian Kaljouw:  'Samen met alle verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, zorghulpen en andere zorgprofessionals maakt V&VN zich sterk voor een krachtige positie en een goede beroepsuitoefening. Zodat we met elkaar de zorg blijven geven die patiënten, cliënten en bewoners nodig hebben, nu én in de toekomst.'
 
Afdelingen
Binnen V&VN werken de voormalige beroepsverenigingen verder in duidelijk herkenbare afdelingen. Zij zetten zich in voor vele specialismen in de zorg. In december volgt de fusie met nog 17 beroepsverenigingen.
 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.