Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bewoners zorgcentrum weigeren huur te betalen

SLUIS - Bewoners van woonzorgcentrum Het Rondeel II in Sluis hebben vandaag besloten de huur van hun appartementen niet meer te betalen, vanwege wateroverlast.
Bewoners zorgcentrum weigeren huur te betalen


Woensdagavond liepen hun huizen voor de derde keer in zes jaar onder water na een hevige regenbui. Bewoonster C. de Meester maakt net als de andere bewoners voorlopig de huur over aan een advocaat die een rechtszaak aanspant tegen de eigenaar van het appartementencomplex. 'Er moet nu eindelijk eens iets gebeuren tegen de wateroverlast. Vorig jaar zijn we zelfs tien dagen geëvacueerd na een regenbui. Woensdag was dat na een wolkbreuk net niet nodig.'

Probleem
Een woordvoerster van Woonzorg Nederland snapt dat de bewoners de huur niet meer betalen. 'Dat is hun recht, wij horen voor goede wooneenheden te zorgen. We hebben nu een onafhankelijk installatie-adviesbureau in de arm genomen. Die gaat kijken waar het probleem ligt. Dat kan bij ons zijn maar ook bij de afwatering van de gemeente, want er zijn woensdag meer gebouwen ondergelopen. Vorig jaar hebben we al met de gemeente gepraat, maar we hebben daarna niks meer laten horen. Dat is wel een fout van ons. We gaan er nu wel alles aan doen om het definitief op te lossen.'
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.