Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Deventer Ziekenhuis beste in spataderzorg

DEVENTER - Het Deventer Ziekenhuis is het best toegerust voor spataderbehandeling en biedt de meest patiëntgerichte zorg. Dit bericht de Consumentenbond na onderzoek onder ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra.

De Consumentenbond onderzoekt met patiëntenorganisaties en gesubsidieerd door ZonMw de ziekenhuiszorg bij een aantal kwalen. Gekeken wordt daarbij naar de zorg voor patiënten met spataderen, niet naar het resultaat.
 
In één dag
Patiënten met spataderen vinden het belangrijk dat ze binnen één dag onderzoek, diagnose en behandelvoorstel krijgen. Volgens de Consumentenbond willen ze dat het ziekenhuis of ZBC één loket heeft voor mensen met spataderen en dat de specialisten goed samenwerken. Ze verwachten een goede informatievoorziening en bereikbaarheid, aldus de Consumentenbond.
 
Polikliniek
Op deze punten scoorden ook het Màxima Medisch Centrum in Veldhoven goed en het Flebologisch Centrum Oosterwal in Alkmaar. Voorlichter Rob van Putten van het Deventer Ziekenhuis verklaart het behalen van het hoogste aantal punten door zijn ziekenhuis uit het feit dat in 1997 al een polikliniek flebologie werd opgericht. ‘De geïntegreerde aanpak werpt vruchten af, vooral de nauwe samenwerking tussen dermatologen en chirurgen.’
 
Laatste plaats
Juist op het punt van de samenwerking krijgt een aantal ziekenhuizen een veeg uit de pan. Bij het Havenziekenhuis in Rotterdam en kliniek Valkenhorst (Valkenburg) is dat het minst goed geregeld, zij eindigen daarom als laatste en voorlaatste. 
 
 
Bang voor spataderen door je werk? Leef mee met de zusterkwaaltjes-weblog van verpleegkundige Joanneke.

Redactie Medisch Contact

Of registreer je om te kunnen reageren.