Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Een vijfde stopt met medicatie zonder overleg

Van de patiënten die voortijdig stoppen met het gebruik van hun geneesmiddel, doet 22 procent dit zonder te overleggen met arts of apotheker. Dit schrijft het Pharmaceutisch Weekblad.
Een vijfde stopt met medicatie zonder overleg

Het blad baseert zich op een rapportage van het Meldpunt Medicijnen van DGV Nederlands Instituut voor verantwoord medicijngebruik. In de eerste twee jaar van het meldpunt hebben ruim 3.000 mensen een opvallende ervaring met een geneesmiddel gemeld. Voor 25 procent van van hen was deze ervaring aanleiding om met het medicijn te stoppen.

Zorgwekkend
Het meldpunt vindt het zorgwekkend dat 22,1 procent van de melders aangeeft het medicijngebruik eigenhandig te hebben veranderd, dan wel gestaakt, zonder overleg met arts of apotheker. Waarschijnlijk ligt dit percentage nog hoger omdat van een derde onbekend is of zij dit al dan niet in overleg hebben gedaan, aldus het Pharmaceutisch Weekblad.


Nieuwsredactie Elsevier Gezondheidszorg

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.