Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eenduidig beleid bij voeding voor diabetici

MAARSSEN - De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) brengt op 1 oktober een wetenschappelijk onderbouwde voedingsrichtlijn uit voor diabetici. Deze richtlijnen moeten zorgen voor een eenduidig beleid van de hulpverleners.
 
Eenduidig beleid bij voeding voor diabetici

 
Op dit moment is er veel discussie over voeding bij diabetes. Voor diabetici komt er meer duidelijkheid over wat zij wel en niet mogen eten. In deze voedingsrichtlijnen wordt er onder andere aandacht besteed aan de gevolgen van voedingsstoffen zoals, koolhydraten, vezels, alcohol, vitamines en mineralen.
 
Complicaties
Deze richtlijnen kunnen de hulpverleners- zoals diëtisten, artsen, (diabetes)verpleegkundigen, praktijkondersteuners en praktijkassistenten- zien als een middel om acute klachten als hypo- en hyperglycemie mee te beperken, maar ook om complicaties mee te voorkomen.
Daarnaast moeten goede dieetinterventies een rol spelen bij het verbeteren van het lichaamsgewicht van de patiënt en de bloedglucose- concentraties.
 
Downloaden
De richtlijn is per 1 oktober te downloaden op de website van de Diabetes Federatie.
 

Redactie Nursing – Anne van Es

Of registreer je om te kunnen reageren.