MAARSSEN – De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) brengt op 1 oktober een wetenschappelijk onderbouwde voedingsrichtlijn uit voor diabetici. Deze richtlijnen moeten zorgen voor een eenduidig beleid van de hulpverleners.
Op dit moment is er veel discussie over voeding bij diabetes. Voor
diabetici komt er meer duidelijkheid over wat zij wel en niet mogen eten. In
deze voedingsrichtlijnen wordt er onder andere aandacht besteed aan de gevolgen
van voedingsstoffen zoals, koolhydraten, vezels, alcohol, vitamines en
mineralen.
diabetici komt er meer duidelijkheid over wat zij wel en niet mogen eten. In
deze voedingsrichtlijnen wordt er onder andere aandacht besteed aan de gevolgen
van voedingsstoffen zoals, koolhydraten, vezels, alcohol, vitamines en
mineralen.
Complicaties
Deze richtlijnen kunnen de hulpverleners-
zoals diëtisten, artsen, (diabetes)verpleegkundigen, praktijkondersteuners en
praktijkassistenten- zien als een middel om acute klachten als hypo- en
hyperglycemie mee te beperken, maar ook om complicaties mee te voorkomen.
Daarnaast moeten goede dieetinterventies een rol spelen bij het verbeteren
van het lichaamsgewicht van de patiënt en de bloedglucose- concentraties.
Deze richtlijnen kunnen de hulpverleners-
zoals diëtisten, artsen, (diabetes)verpleegkundigen, praktijkondersteuners en
praktijkassistenten- zien als een middel om acute klachten als hypo- en
hyperglycemie mee te beperken, maar ook om complicaties mee te voorkomen.
Daarnaast moeten goede dieetinterventies een rol spelen bij het verbeteren
van het lichaamsgewicht van de patiënt en de bloedglucose- concentraties.
Geef je reactie
Om te kunnen reageren moet je inlogd zijn. Inloggen Ik heb nog geen account