Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste verzorgingshuis voor oudere daklozen

GRONINGEN- In Groningen is onlangs het eerste verzorgingshuis voor oudere dak- en thuislozen in Nederland geopend. Het Damsterdiephuis.

 
In het Damsterdiephuis kunnen oudere thuislozen zelfstandig wonen en zo rustig een eigen leven leiden. Het huis is een intiatief van de Stichting Huis Groningen. Zij beheert meerdere huizen voor daklozen en werkt nauw samen met gespecialiseerde hulpverleningsinstellingen. Met de komst van het Damsterdiephuis speelt de Stichting Huis in op de behoeften van een doelgroep die nu nog vaak tussen wal en schip valt.
 
Verzorgingsbehoefte
'Ouder wordende dak en thuislozen krijgen fysiek lastige problemen', zegt Wim Koks, directeur van stichting Huis. 'In de toekomst zal het aantal mensen dat meer zorg nodig heeft toenemen.'
 
Sekse
Peter Tammeling van Thuiszorg Groningen vult aan: 'Je hebt het over mensen die wat verzorgingsbehoefte betreft zouden passen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Maar qua leeftijd en sekse niet. Mannen van zestig die gewend zijn om hun eigen leven te leiden kun je niet zomaar tussen keurige vrouwen van tachtig, negentig jaar zetten. Dat combineert niet.' De wens voor een voorziening als het Damsterdiephuis werd vervuld toen de woningcorporatie een pand kon aanbieden dat perfect geschikt is voor de doelgroep.
 
Aueteur: Redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.