Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Huisdierenbezoek in WKZ Utrecht

UTRECHT - Na een enquête onder patiëntjes introduceerde het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht ziekenbezoek van dieren.


Uit de enquête bleek dat kinderen in het ziekenhuis hun bed, vriendjes en huisdieren het meest missen.
 
Primeur
Hondenpup Floris had de primeur. Hij was het eerste huisdier dat in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht op bezoek mocht komen. Zijn baasje, de 7-jarige Eva Elbertse uit Lienden, was helemaal in de wolken. Zij belandde hier vorige week door een auto-ongeluk.
 
Voorwaarden
Het WKZ stelt wel voorwaarden aan het dierenbezoek. De (kleine) dieren moeten ingeënt zijn en mogen geen vlooien hebben. Het bezoek is ook alleen bedoeld voor kinderen die langer dan twee weken zijn opgenomen of ernstig ziek zijn. Volgens vereniging Kind en Ziekenhuis is het initiatief uniek in Nederland.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.