Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MRSA oorzaak van meeste wondinfecties

WALTHAM/MASSACHUSETTS - Methicillin-Resistant S. aureus (MRSA) is in de Verenigde Staten de meest voorkomende oorzaak van huid- en diepe weefselinfecties bij patiënten op afdelingen spoedeisende hulp. Dat blijkt uit een studie gepubliceerd in het augustusnummer van de The New England Journal of Medicine.

Uit het onderzoek, dat in augustus 2004 plaatsvond op afdelingen spoedeisende hulp van universiteitsziekenhuizen in elf steden in de VS, bleek dat S. aureus voorkwam in wondkweken van 76 percent van de patiënten . De prevalentie (het voorkomen) van MRSA was 59 procent.

Antibiotica-resistentie
De onderzoekers concluderen dat zorgverleners bij een indicatie voor antibioticabehandeling er goed aan doen eerst vast te laten stellen of de wondinfectie veroorzaakt wordt door MRSA. Alternatieve therapie kan dan van toepassing zijn in verband met antibiotica-resistentie.


 
Bekijk ook eens het Nursing-dossier over MRSA!

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.