Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Miljoenen erbij voor verpleeghuizen in 2007

DEN HAAG - Verpleeghuizen krijgen er volgend jaar ruim 63 miljoen euro bij. Het kabinet heeft vanochtend een akkoord bereikt over de rijksbegroting van volgend jaar.

 
Volgens ingewijden krijgen verpleeghuizen er de komende vijf jaar in elk geval 431 miljoen euro bij. Volgend jaar zou daar alvast 63 miljoen euro van beschikbaar komen. Het kabinet trekt enkele tientallen miljoenen uit om het aantal tbs-plaatsen uit te breiden. Om de stijging van de zorgpremies te beperken zou 100 miljoen euro beschikbaar zijn.
 
Uitholling
De ministers hielden zich na afloop van de ministerraad aan de afspraak geen mededelingen te doen over de inhoud van de begrotingsstukken. De afgelopen jaren lekte de Miljoenennota telkens voortijdig uit. Een uitholling van Prinsjesdag, volgens velen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.