Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Speciale opleiding voortplantingsgeneeskunde

MAARSSEN - Er komt een nieuwe opleiding voor verpleegkundigen die zich willen specialiseren in IVF-behandelingen en andere handelingen op het gebied van de voortplantingsgeneeskunde.

 
De opleiding is vooral bedoeld als bijscholing voor verpleegkundigen die al werkzaam zijn op een afdeling gynaecologie of verloskunde. De nieuwe opleiding is een initiatief van de Beroepsvereniging Obstetrie & Gynaecologie Verpleegkundigen (BOG), in samenwerking met de opleidingsinstituten van het UMC St. Radboud in Nijmegen en het VU mc in Amsterdam.
 
Convenant
De drie betrokken partijen hebben een convenant opgesteld waarin doelstelling en omvang van de opleiding wordt omschreven. De scholing wordt inhoudelijk gebaseerd op het door de BOG vastgestelde functieprofiel van verpleegkundige, werkzaam in de voortplantingsgeneeskunde.
 
Theorieprogramma
De opleiding zal bestaan uit een theorieprogramma van vijf tot zeven dagen. De implementatie van het geleerde zal in praktijkopdrachten naar voren moeten worden gebracht. De instelling waar de cursist werkt zal hiervoor de verantwoordelijkheid dragen.
 
Voorjaar 2007
De lesprogramma's worden op dit moment ontwikkeld. Waarschijnlijk zullen de eerste cursussen in het voorjaar van 2007 van start gaan. Na twee jaar zullen de betrokken partijen bepalen of de opleidingscapaciteit voldoende is of moet worden uitgebreid, eventueel met een of meerdere opleidingsinstituten.
 


Redactie Nursing – Frans Glissenaar

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.