Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tijdelijk geen euthanasie in België

BRUSSEL - Euthanasie is tijdelijk onmogelijk in België door een gebrek aan het euthanasiemiddel Pentothal.

Dat is het gevolg van leveringsproblemen bij de producent Hospira, een verzelfstandigde dochteronderneming van het Amerikaanse farmaconcern Abbott. De Amerikaanse onderneming droeg de levering onlangs over aan Hospira, dat echter geen leveringszekerheid kan bieden.
 
Nederland
Volgens de belangenorganisatie van apothekers KNMP is er in Nederland geen tekort aan het middel. De KNMP onderzoekt of het middel vanuit Nederland tijdelijk beschikbaar kan worden gesteld aan Belgische patiënten.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.