Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tweehonderd banen weg bij UMC St Radboud

NIJMEGEN - Bij het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen gaan volgend jaar tweehonderd arbeidsplaatsen verloren.
Tweehonderd banen weg bij UMC St Radboud

Volgens woordvoerder Walter verhoeven is het zeker dat de ontslagen niet onder verpleegkundigen zullen vallen. 'Het gaat om functies die niet bij de kerntaken horen van het ziekenhuis: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs', aldus een woordvoerder. 'We zijn druk in overleg met de bonden om andere functies voor deze mensen te vinden in of buiten het UMC St. Radboud maar gedwongen ontslagen kunnen in het uiterste geval niet worden uitgesloten.' De maatregel maakt deel uit van een bezuinigingsoperatie, waarmee de instelling 20 miljoen euro wil besparen.
 
Gedwongen
Volgens de woordvoerder is het ziekenhuis gedwongen bezuinigingsmaatregelen te nemen, omdat de overheid en de zorgverzekeraars de instelling onvoldoende compenseren voor de gestegen loonkosten en prijsstijgingen. 'Het gaat om een strategisch keuzeproces, omdat we middelen willen vrijmaken om te blijven investeren in onze kerntaken. Daarom moeten we de tering naar de nering zetten.'
In het UMC St. Radboud werken 8500 mensen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.