Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VWS ziet niets in moedermelkbanken

MAARSSEN - In het buitenland bestaat het fenomeen al langer, maar ook in Nederland maken steeds meer moeders gebruik van een Moedermelkbank. Moeders met een melktekort kunnen via zo'n bank een geschikte donor vinden. VWS is hiertegen.
 

 
Het Moedermelk Netwerk is een van de weinige moedermelkbanken in ons land en heeft subsidie aangevraagd bij het Ministerie van VWS. Het ministerie ziet echter weinig in de melkbanken en is niet van plan geldschieter te worden. 'We ondersteunen voeding van de eigen moeder en zien kunstvoeding als prima alternatief wanneer moeders niet zelf kunnen voeden', zegt een woordvoerder van VWS.
 
Ziektes
Het Moedermelk Netwerk is nu bezig met een bezwaarprocedure tegen het ministerie, omdat volgens oprichtster Chella Verhoeven een dergelijke dienst meer groeimogelijkheden zou moeten hebben. 'Moedermelk is altijd nog gezonder dan kunstvoeding', zegt Verhoeven. Ook benadrukt zij dat donoren goed getest worden op eventuele ziektes. Vraagmoeders betalen voor deze onderzoeken van hun donor en zorgen ook zelf voor het transport van de melk.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.