Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vaak problemen voor buitenlandse plegen

MAARSSEN - Buitenlandse zorgverleners lopen vaak tegen problemen aan wanneer zij hier komen werken.
 
Vaak problemen voor buitenlandse plegen

 
Vakbond ABVAKABO FNV gaat daarom een netwerk opzetten voor gelijke arbeidsvoorwaarden. Ook andere internationale werknemers uit de zorgsector kunnen zich hierbij aansluiten.
 
Problemen
Die problemen die buitenlandse verpleegkundigen ondervinden variëren van onduidelijkheid over de geldigheid van diploma’s tot discriminatie in een zorgteam. De positie van buitenlandse zorgmedewerkers moet daarom versterkt worden, vindt de vakbond.
 
Toename
Samen met het Ministerie van VWS verwacht ABVAKABO de komende jaren een toename van onder meer verpleegkundigen uit het buitenland. Dit heeft te maken met de vergrijzing en groeiende personeelstekorten in ons land.
 
Netwerkdag
Om het netwerk op te starten organiseert de vakbond in oktober een netwerkdag in Amsterdam. Mensen met een niet-Nederlands paspoort en een buitenlands zorgdiploma zijn de voornaamste doelgroep van het netwerk. Maar ook allochtonen die een Nederlands zorgdiploma hebben kunnen zich aansluiten.
 


Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.