Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige verbetert zorg hartfalenpatiënt

Bexhill-on-Sea/Groot-Brittanië - De verpleegkundige begeleiding van patiënten met hartfalen verbetert de zorguitkomsten van deze patiëntengroep. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in Annals of Internal Medicine.

Onderzoekers van de Amerikaanse Mount Sinai School of Medicine and CDC's National Center for Health Statistics onderzochten de effecten van verpleegkundige zorg voor 406 hartfalenpatiënten uit New York, afkomstig uit minderheidsgroepen, met name mensen van Afro-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse afkomst.
 
Verpleegkundige
Een deel van de groep kreeg de verpleegkundige begeleiding, gericht op leefstijl, conditie en dieet. De verpleegkundige had de mogelijkheid een arts te consulteren. De controlegroep ontving de gebruikelijke zorg, gebaseerd op het naleven van richtlijnen voor hartfalen voor consumenten.
 
Functioneren
Uit de studie bleek dat de patiënten die de verpleegkundige zorg ontvingen, minder vaak in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, en dat het dagelijks functioneren verbeterde.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.