Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Virtuele trombosedienst geeft patiënten vrijheid

BOSCH EN DUIN - Met de sinds kort opgerichte Virtuele Trombose Dienst (VTD) hebben trombosepatiënten aanzienlijk meer vrijheid gekregen.
Virtuele trombosedienst geeft patiënten vrijheid

 
De Virtuele Trombose Dienst maakt zelfzorg voor patiënten ook mogelijk tijdens het werk door zorg, training en coaching via internet. De patiënten worden volledig via internet getraind en begeleid.  Door middel van e-learning en testen kunnen patiënten via de website certificaten ‘Zelfmeten’ en ‘Zelfdoseren’ behalen. Ze krijgen een eigen meetapparaat en een van de tromboseartsen van de VTD begeleidt hen tijdens hun zelfzorgtraject.
 
Aanmelding en training
De zorg wordt door de Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. De patiënt die zelf zijn stollingswaarde wil controleren medicatie wil regelen, kan op de website van de VTD lezen hoe de aanmelding en training in zijn werk gaat.
 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.