Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vroegtijdig advies nodig bij kinderwens

MAARSSEN – Vrouwen met een kinderwens moeten al in een vroeg stadium geadviseerd en begeleid worden, om zo het aantal afwijkingen en sterfgevallen vlak voor of na de geboorte te verlagen. Speciaal geschoolde verloskundigen gaan die taak op zich nemen.

 
Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), die volgende maand met een pilotproject ‘kinderwensspreekuur’ begint. Het project heeft tot doel om vrouwen voor te bereiden op een gezonde zwangerschap door hen al voor de bevruchting te begeleiden. Hoewel alleen verloskundigen zich met deze preventieve zorgverlening zullen bezighouden, streeft de KNOV ook nauwe samenwerking na met huisartsen en gyneacologen.
 
Gevolgen van leefwijze
Ouders in spé krijgen tijdens het kinderwensspreekuur informatie over leefgewoonten die de zwangerschap ten goede komen. Volgens KNOV-voorzitter Sjaak Toet beseffen veel mensen zich niet welke gevolgen hun leefwijze kan hebben op het ongeboren kind. In ons land overlijden jaarlijks zo’n tweeduizend baby’s vlak voor of na de geboorte. 
 


Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.