Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Augustusweer zorgt voor winterdepressies

GRONINGEN - De donkere augustusmaand heeft ervoor gezorgd dat de polikliniek winterdepressie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dit jaar in de zomer al een stapel aanmeldingen heeft binnen gekregen voor lichttherapie.

 

Normaal gesproken druppelen de eerste aanmeldingen eind september binnen bij de polikliniek van het UMCG . Dit jaar heeft het Groningse ziekenhuis eind augustus al ruim vijftien aanmeldingen liggen.

Donkere wolken

Met de hoeveelheid gevallen regen heeft het volgens psycholoog Ybe Meesters niets te maken. 'Een winterdepressie wordt opgeroepen door een gebrek aan zonlicht. In de maand augustus was er vaak sprake van grote, donkere wolken waardoor er maar weinig zon te zien was. Hierdoor zijn er waarschijnlijk meer mensen nu al somber gesteld.'


ANP

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.