Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bruiningscrème voorkomt kanker

BOSTON - Amerikaanse wetenschappers komen met goed nieuws voor zonaanbidders. Een bruiningscrème die de huid beschermt tegen kanker.

Tot nu toe is het nieuwe smeersel alleen nog getest op muizen. De diertjes die met het middel werden ingesmeerd kregen een natuurlijk bruine kleur. Regelmatig smeren kleurde de proefdiertjes zelfs bijna helemaal zwart.

Pigment
De in Boston ontwikkelde crème stimuleert het pigment in de huid. Doordat een donkere huid ook beter beschermt tegen schadelijke UV-straling, verkleint het middel de kans op huidkanker aanzienlijk, zeggen de onderzoekers.

Doorbraak
Tests moeten nu uitwijzen of de bruiningscrème ook hetzelfde effect heeft op de huid van mensen en of het middel veilig is. Wanneer deze tests succesvol zijn, verwachten de onderzoekers een historische doorbraak op het gebied van zonnen en huidkankerbestrijding.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.