Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Diabetesbus gaat in Amsterdam rijden

AMSTERDAM - Aanstaande maandag 25 september presenteren het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), de Stichting Diabeteszorg Amsterdam-Oost en Amsterdam-Centrum een speciale diabetesbus.

De Diabetesbus van Zorgmobiel is een mobiel zorgcentrum voor diabetespatiënten in Amsterdam. Op deze manier kunnen zij dichtbij huis de jaarlijkse controles in een keer uit laten voeren, zoals de bloedglucose- en oogcontrole. Een diabetesverpleegkundige verzorgt de spreekuren op de bus.

Spreekkamers
De bus heeft drie spreekkamers, een kleine wachtruimte inclusief balie en laboratoriumafgiftepunt, en een funduscamera. Ook de noodzakelijke voorzieningen als telefoon, technische apparatuur, toilet, water en licht zijn aanwezig.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.