Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Eerste islamitische ziekenhuis in Rotterdam

ROTTERDAM - In Rotterdam komt mogelijk over twee jaar het eerste islamitische ziekenhuis van Nederland.
Eerste islamitische ziekenhuis in Rotterdam

Ondernemer Paul Sturkenboom presenteert de plannen vanmiddag op het Zakenfestival in Rotterdam. In het ziekenhuis worden de gewoontes en gebruiken uit de islamitische cultuur in acht genomen. Voeding zal bijvoorbeeld halal zijn, er komen aparte afdelingen voor mannen en vrouwen en tevens zullen vrouwen alleen door vrouwelijke specialisten worden behandeld en mannen alleen door mannelijke artsen.
 
Dezelfde zorg
Medisch gezien zal het dezelfde zorg bieden als andere algemene basisziekenhuizen. Alleen voor de zeer specialistische behandelingen zullen mensen naar de daarvoor bestemde ziekenhuizen elders moeten uitwijken. De ongeveer 45 specialisten en 275 verpleegkundigen en paramedisch personeel die het ziekenhuis verwacht nodig te hebben, moeten voldoen aan de Nederlandse eisen. Zij hoeven niet zelf islamitisch te zijn.
 
Nederlandse taal
Ook de voertaal wordt Nederlands. Wel zal er een Arabisch sprekende vertrouwensman en -vrouw in dienst komen die tevens kan functioneren als tolk. Daarnaast zal er fulltime een imam aanwezig zijn, komt er een aparte gebedsruimte en wordt er gewerkt met islamitische geneesmiddelen en kruiden.

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Iman Akrah

    Heel leuk dat zulke iets in Europa aanwezig is.
    Ik heb een vraag; zou ik de officiële website van dat islamitische ziekenhuis mogen?

    Bedankt

Of registreer je om te kunnen reageren.