Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Elsevier: OLVG beste ziekenhuis

AMSTERDAM - Het Amsterdamse Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is, net als vorig jaar, als beste ziekenhuis uit de bus gekomen in een enquête van Elsevier. Het Algemeen Dagblad verkoos deze maand het MC Leeuwarden tot beste ziekenhuis.

Het Medisch Centrum Leeuwarden komt in de Elsevier-lijst niet in de top 10 voor. Op de tweede plaats in die lijst staat het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, op de derde het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.
Elsevier baseert de ranglijst van beste ziekenhuizen op interviews met huisartsen, specialisten, verpleegkundigen en ziekenhuisbestuurders.
 
Klantvriendelijk
Het kabinet probeert sinds kort de prestaties van ziekenhuizen op het gebied van bijvoorbeeld klantvriendelijkheid en medische fouten beter in beeld te brengen voor de patiënt. De regering hoopt dat patiënten voortaan alleen nog naar ziekenhuizen stappen die de beste zorg voor de beste prijs bieden. Ziekenhuizen volgen de ranglijsten in de media met argusogen. Ze vinden het belangrijk om goed voor de dag te komen bij het grote publiek.
 
Algemeen Dagblad
Het Algemeen Dagblad (AD) en consultancy bureau Roland Berger Strategy presenteerden eerder deze maand ook ranglijsten van de beste ziekenhuizen. Het AD noemde het Medisch Centrum Leeuwarden beste ziekenhuis van Nederland. Roland Berger kwam uit op het Wilhelmina Gasthuis in Assen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.