Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gehoortest bij baby's succesvol

DEN HAAG - Alle tweehonderd Nederlandse baby's die per jaar met gehoorproblemen worden geboren, worden vlak na de geboorte al opgespoord.

Vroeger werden de afwijkingen pas later ontdekt omdat de kinderen pas na negen maanden werden getest. De Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind concludeert vier jaar na invoering dat de screening vlak na de geboorte succesvol is.

Geen ontwikkelingsproblemen
Volgens de stichting hebben de dove of slechthorende kinderen nu minder kans op ontwikkelingsproblemen omdat hun gehoorprobleem sneller wordt ontdekt. Artsen kunnen nu immers ook sneller beginnen met behandeling, of bijvoorbeeld een gehoorapparaat aanbrengen.
Gehoorscreening
De afgelopen vier jaar hebben alle Nederlandse organisaties die kinderen tot hun vierde op gezondheid controleren, de gehoorscreening bij de pasgeborenen ingevoerd.
 

Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    saloua

    hallo ik ben de moeder van insaf elbanoudi ik heb een afspraak morgen bij jullie in den haag maar ik ben mij afspraak kwijt nu had ik een vraag of jullie mij de straat en hoelaat ik heb kunnen emailen

Of registreer je om te kunnen reageren.