Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

LEVV helpt bij verbeteren verpleeghuiszorg

MAARSSEN - Verpleegkundigen in verpleeghuizen kunnen voortaan gemakkelijker werken aan kwaliteitszorg.

 
Het Landelijk Expertisecentrum V&V (LEVV) heeft speciaal voor deze sector indicatoren opgesteld, waarmee het niveau van de zorgverlening gemeten kan worden.
 
Indicatoren
Op het gebied van decubitus zijn er bijvoorbeeld indicatoren opgesteld waarmee verpleegkundigen kunnen meten hoeveel cliënten een preventieplan hebben of hoe vaak er daadwerkelijk wisselligging wordt toegepast. De indicatoren van het LEVV geven precies aan hoe de meting moet plaatsvinden, hoe lang deze moet duren en welke vragen gesteld moeten worden.
 
Voor het eerst
Het is voor het eerst dat speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden indicatoren zijn uitgebracht. De indicatoren zijn een middel om het niveau van zorgverlening te kunnen bepalen en zo dus concreet met verbeterpunten aan de slag te gaan. De indicatoren zijn opgesteld rondom de thema’s decubitus, valpreventie, medicatievoorziening en persoonlijke verzorging.
 
Verantwoorde zorg
De indicatoren zijn afgeleid van landelijke richtlijnen voor kwaliteitszorg. Het is volgens het LEVV de bedoeling dat met behulp van deze indicatoren zoveel mogelijk verantwoorde zorg geleverd wordt in verpleeghuizen.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.