Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NU'91: meer geld voor zorgberoepen

MAARSSEN – NU’91 roept de regering in een politiek manifest op tot actief overheidsbeleid om de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen.
NU'91: meer geld voor zorgberoepen

 
Wakker schudden
De vakbond ziet de komende verkiezingen als uitgelezen kans om de overheid wakker te schudden. NU’91 reageerde eerder al positief op de conclusie van het rapport van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) dat gisteren is gepresenteerd. De Raad benadrukte hierin dat de kwaliteit van de zorg ernstig onder druk komt te staan door personeelsgebrek. De overheid moet daarom snel maatregelen nemen om het werk van verzorgende aantrekkelijk te maken.
 
Blij
NU’91 zegt dit al jaren te roepen en is dan ook blij met de uitspraken van de RVZ. Maar volgens de vakbond moet er meer gebeuren. Daarom stelt NU’91 hoge eisen aan de komende regering. Door aan deze eisen tegemoet te komen zorgt de regering ervoor dat 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden hun vak kunnen blijven uitoefenen onder betere omstandigheden en zullen minder professionals de zorg verlaten en meer mensen in de gezondheidszorg willen werken.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.