Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ross waarschuwt verpleeghuizen

DEN HAAG - Verpleeghuizen die zich niet houden aan de normen voor bijvoorbeeld doorligwonden en eten en drinken, moeten op hun hoede zijn. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal daarop controleren en haar bevindingen openbaar maken.
Ross waarschuwt verpleeghuizen

Als het niet goed is, zullen zorgverzekeraars geen zaken meer met ze willen doen en zijn de financiële consequenties voor de verpleeghuizen zelf.
Daarnaast zal de inspectie net als nu haar toezicht op een instelling verscherpen . In het uiterste geval kan de staatssecretaris een verpleeghuis sluiten. Maar dat is voor zover bekend nog nooit gebeurd.
 
Gratis antidoorligmatrassen
Dat zei staatssecretaris Clémence Ross (Volksgezondheid) donderdag na afloop van een debat in de Tweede Kamer. De staatssecretaris probeert de sector al tijden te bewegen om meer te doen tegen dit probleem, dat in Nederland veel vaker voorkomt dan in bijvoorbeeld Duitsland. Ze heeft zelfs gratis antidoorligmatrassen uitgedeeld aan de instellingen.
 
Onderzoek
'Als aan alle randvoorwaarden is voldaan en de inspectie constateert dat het niet minder wordt, dan blijft een verpleeghuis in gebreke en dat kan dus niet', zei de staatssecretaris in antwoord op vragen van de SP. Volgende week verschijnt een onderzoek waaruit volgens Agnes Kant van de SP uit blijkt dat nog steeds een op de drie patiënten last heeft van decubitus, ondervoed is of te weinig vocht krijgt.
 

ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.