Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Specialist Radboud twijfelt aan verbetering

NIJMEGEN - Hoogleraar Cardio-anesthesiologie J. Damen van het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen betwijfelt of de situatie op de hartafdeling zo is verbeterd dat er weer geopereerd kan worden.

Hij zei dat in het televisieprogramma Zembla dat gisteravond is uitgezonden.
 
Niet alleen
Damen staat niet alleen. Ook een voormalig lid van de raad van toezicht van het ziekenhuis en oud-vaatchirurg, Dr. F. Buskens, zegt in de documentaire dat 'er geen enkele garantie is' dat de hartafdeling nu beter functioneert. Er zijn volgens hem weliswaar allerlei nieuwe procedures en protocollen afgesproken, maar de werkelijke verandering moet komen uit de mentaliteit van specialisten en ander personeel. Hij heeft er een hard hoofd in of dat het geval is.
 
Ziek thuis
De Inspectie voor de Gezondheidszorg legde het hartcentrum van het Radboudziekenhuis in mei een operatieverbod op. Eind 2005 lekte uit dat er op de afdeling twee keer zoveel patiënten na operaties sterven dan in andere centra. Het nieuws kwam naar buiten, nadat Damen daarover een e-mail had gestuurd aan zijn collega's. Hij probeerde de situatie te verbeteren. Damen zit op het moment ziek thuis.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.