Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

V&VN wil duidelijkheid over slaappillen

MAARSSEN - Koepelorganisatie Verpleging en Verzorging Nederland (V&VN) vindt dat er meer duidelijkheid moet komen over het voorschrijven van slaapmedicatie door verpleegkundigen.
V&VN wil duidelijkheid over slaappillen

Hiertoe gaat zij in gesprek met de Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
 
Niet op de hoogte
De V&VN doet dit in reactie op het onderzoek van GezondNu van vorige week , waaruit bleek dat het merendeel van de verpleegkundigen in ziekenhuizen zelfstandig slaapmedicatie verstrekt. Veel verpleegkundigen bleken ook niet op de hoogte van wat zij wel en niet mogen geven.
 
Zo nodig
De rol van verpleegkundigen bij het voorschrijven van medicatie moet dus beter geregeld worden, vindt V&VN. Samen met de Orde van Medisch Specialisten en de NVZ gaat zij nu kijken hoe de situatie in ziekenhuizen kan verbeteren. 'Daarbij moeten we niet alleen letten op de 'zo nodig'-medicatie. Een bredere insteek is beter: hoe gaan we om met slaapproblemen in ziekenhuizen? En zijn pillen dan altijd de juiste oplossing?', is op de site van de V&VN te lezen .
 
Wet
V&VN zet zich ook in voor meer aandacht voor de wettelijke aspecten van medicatie in de opleidingen en in bij- en nascholing.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.