Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleeghuizen krijgen 63 miljoen in 2007

MAARSSEN - De sector verpleging en verzorging kan de komende vier jaar rekenen op een extra bijdrage van 434 miljoen euro, te beginnen met ruim 60 miljoen in 2007. Daarvan moeten meer handen aan het bed en minder aan de bureaus.
Verpleeghuizen krijgen 63 miljoen in 2007

 

Dat staat in de begroting van het ministerie van VWS voor 2007. Dat is minder dan de 90 miljoen die de sector zelf denkt nodig te hebben.
 
Gebrek aan efficiency
In een reactie op de begroting laat staatssecretaris Ross weten dat dit bedrag genoeg is om de kwaliteit te verbeteren. 'Dat er nu vaak te weinig handen aan het bed zijn, heeft niet alleen te maken met een tekort aan geld. Het zit hem ook in een gebrek aan efficiency. Het moet niet zo zijn dat de overheid het gemis aan efficiency moet gaan bijleggen. Uit onderzoek is gebleken dat er in de verpleeghuissector geen relatie is tussen geld en kwaliteit.'
 
Bekaaid
De ziekenhuizen komen er volgend jaar bekaaid af. Omdat zij hun budget in 2004 en 2005 hebben overschreden, krijgen zij komend jaar ruim 190 miljoen euro minder. De vereniging van ziekenhuizen (NVZ) is woedend en heeft al aangegeven naar de rechter te stappen.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.