Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis strijdt tegen valproblematiek

EDE - Het ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede begint maandag 4 september met een kliniek die gaat proberen te voorkomen dat 65-plussers vallen. Deskundigen bekijken per patiënt hoe het komt dat hij of zij valt, en wat daar tegen te doen is.

Misschien helpt een andere bril, een veiligere inrichting van het huis of beter gebruik van medicijnen. In de kliniek van de Gelderse Vallei is een fysiotherapeut aanwezig, een verpleegkundige en een klinisch geriater.
 
Angstig
Vallen levert bij bejaarden veel problemen op. Mensen kunnen botten breken die vervolgens langzaam genezen. Ook kunnen ze angstig worden en hun zelfstandigheid verliezen. De gevolgen van vallen bij ouderen kosten de gezondheidszorg veel geld. Er komen steeds meer projecten om valproblemen aan te pakken .

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.